5 anti-age proizvoda koji vam stvarno ne trebaju

Kreme i serumi za učvršćivanje, korektori tamnih mrlja, lifting kreme… tržište je preplavljeno anti-age proizvodima za razne dijelove tijela. No, koliko nam oni zaista mogu pomoći da vratimo sat unatrag? Neki sigurno mogu u određenoj mjeri, ali neki su potpuno beskorisni. Navodimo proizvode na koje ne morate trošiti novac jer se uz njihovu pomoć sigurno nećete pomladiti ni za jedan dan.

Serum za poticanje rasta trepavica

Tražite li čudotvornu maskaru, nećete je naći. Većina proizvoda koji navodno potiču rast trepavica zapravo su samo oblik regeneratora koji daje vlagu trepavicama. Jedini proizvod koji stvarno može produžiti trepavice je Latisse, koji je odobrila Američka agencija za hranu i lijekove, no za njega je potreban liječnički recept. Uz to, trebali biste znati da proizvod koji je namijenjen za 30 dana uporabe i stoji oko 1000 kuna može izazvati crvenilo i svrbež očiju te, rijetko, trajno tamnjenje kože oko trepavica ili čak trajno tamnjenje šarenice.

Kreme za vrat

Korištenje posebne kreme za lice i posebne za vrat je luksuz, a ne nužnost. Krema koju koristite za učvršćivanje i vlaženje lica jednako djeluje i na vrat. Važno je samo odabrati kremu koja sadrži glikolnu kiselinu ili retinol, ali ne oboje. Naime, kad su ti sastojci kombinirani, razina njihovog pH se miješa, što rezultira smanjenom učinkovitošću proizvoda ili potpunom neučinkovitošću.

Proizvodi za čišćenje lica s anti-age učinkom

I proizvodi za čišćenje lica su kategorija u kojoj su i najjednostavniji proizvodi sasvim dovoljni za postizanje cilja. Naime, oni se na licu zadržavaju samo nekoliko sekundi, a to nije dovoljno da bi anti-age sastojci mogli djelovati. Kod odabira tih proizvoda važno je da vodite računa o tipu kože: proizvodi koji se pjene bolji su za masnu kožu, a oni koji se ne pjene prikladni su za suhu kožu.

Anti-age make-up

Make-up proizvodi nekoć su bili namijenjeni samo za bolji izgled, a danas ih proizvođači opremaju anti-aging sastojcima kao što su peptidi koji sprečavaju nastanak bora ili hijaluronska kiselina koja koži vraća punoću. No, ako je područje na koje se ti proizvodi nanose maleno kao što su kapak ili usnice, onda vam nisu ni potrebni. Anti-age proizvodi trebali bi se nanositi na cijelo lice kako bi se postigao željeni učinak. Jedino gdje je vrijedno uložiti u anti-age varijantu su puderi i podloge koji se nanose na cijelo lice.

Flasteri protiv bora

Na tržištu su se pojavili i flasteri za koje se tvrdi da ublažavaju bore na područjima kao što su čelo ili kutovi očiju tako što kožu opskrbljuju sastojcima poput hijaluronske kiselina ili peptida ili tako što jednostavno fizički sprečavaju mreškanje kože tijekom noći. Korisni su u ublažavanju vrećica ispod očiju, ali protiv bora nemaju baš nikakva učinka, odnosno mogu možda privremeno izravnati kožu, ali čim ih skinete, ona će se vratiti u prvobitno stanje.

Fotografije: Fotolia

 

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like