Mastercard omogućava plaćanje pametnim satom

Iz kompanije Mastercard® stiže vijest o dodavanju mogućnosti plaćanja na novi uređaj Garmin vívoactive® 3 kako bi se sportaši i rekreativci mogli baviti aktivnostima u kojima uživaju i istovremeno kupovati ručnim satom, bez da moraju nositi mobilni telefon ili novčanik. Korisnici tako mogu plaćati približavanjem svog sata beskontaktnom terminalu na gotovo 6,6 milijuna lokacija diljem svijeta.

Kako funkcionira?

  • Korisnik uređaja unosi podatke o plaćanju u aplikaciju Garmin Connect Mobile (dostupnu za preuzimanje za iOS i Android uređaje) skeniranjem kartice ili ručnim unosom osobnih informacija.
  • Kad se aplikacija sinkronizira s pametnim satom, plaćanje je moguće.
  • Za plaćanje treba pokrenuti „novčanik“ iz izbornika te približiti sat beskontaktnom terminalu.

„Tehnologija je omogućila fitnes kompanijama da sportašima i rekreativcima pruže najinovativnije uređaje za praćenje aktivnosti“, rekao je Kiki Del Valle, stariji potpredsjednik za program Commerce for Every Device kompanije Mastercard. „Dodavanje mogućnosti plaćanja na ove uređaje prirodan je korak u stvaranju personaliziranijeg i praktičnijeg iskustva bavljenja sportom.“

Dodavanje funkcionalnosti za sigurno plaćanje na uređaj vívoactive® 3 najnovija je inicijativa u okviru programa Mastercard Commerce for Every Device osmišljenog kako bi se potrošačima omogućilo sigurno plaćanje preko bilo kojeg uređaja. Jednostavnost i sigurnost su ujedno i glavne karakteristike usluge Garmin Pay. Uz Mastercardovu uslugu tokenizacije, broj kartice od 16 znamenki, inače vidljiv na kartici, zamijenjen je jedinstvenim alternativnim brojem, odnosno tokenom. Ovaj je broj drugačiji od broja kartice te je zasebno nekoristan ako se pokuša napraviti transakcija na drugom uređaju što svaku transakciju čini sigurnom.

„Želimo biti pravi partneri našim korisnicima i podržati njihov aktivan stil života“, rekao je Dan Bartel, potpredsjednik prodaje u Garminu. „Uz Mastercardovu tehnologiju, oni više ne moraju nositi svoje fizičke novčanike i mogu plaćati na siguran i jednostavan način. Ovo partnerstvo omogućava našim korisnicima da koriste praktične uređaju uz visoku razinu sigurnosti.“

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like