Top proizvodi koji su nam poboljšali život

Istraživanje koje je obuhvatilo dvije tisuće žena u Britaniji pokazalo je da su ova tri proizvoda najviše promijenili kvalitetu života žena širom svijeta.

Kontracepcijska pilula se nalazi na prvom mestu, sa 65 posto “glasova” koji se slažu da je imala ogroman utjecaj na njihov život. 

Interesantno je da je “push-up” grudnjak zauzeo drugo mjesto kao jedan od najboljih izuma, sa 34 posto žena koje su ga proglasile revolucionarnim. 

Ovaj čarobni grudnjak kao važno otkriće radije su isticale mlađe pripadnice ljepšeg spola što pokazuje koliko su se stavovi žena promijenili tijekom generacija.

Čudesna perilica

Perilica za pranje rublja je puštena na tržište 1937. godine i vremenom se uselila u gotovo sve domove razvijenih zemalja. Kao nerazdvojna pomoćnica u svakom domu, podijelila je drugo mjesto sa čudesnim grudnjakom.

Istraživanje je pokazalo da je perilica za rublje najpopularnija kod žena starijih od četrdeset godina.

Zanimljivo je da Internet i mobiteli nisu upali u top deset najboljih izuma koji su ženama olakšali život.

Psihoterapeutkinja Christine Weber je istaknula da rezultati istraživanja jasno pokazuju razlike među generacijama. “Za starije generacije neki izumi, kao što je perilica za pranje rublja, zaista su napravili veliku promjenu u svakodnevnom životu”, kaže Christine.

“Mnoge žene starijeg doba dobro se sjećaju kako je izgledao ‘dan za pranje rublja’ i koliko je to iskustvo moglo biti teško. Ne vjerujem da bi žene mogle biti ravnopravne sa muškarcima dok god su imale takav zadatak svaki tjedan”, istakla je Christine.

Pilula koja pruža izbor

Mlađe devojke češće su isticale proizvode kao što je grudnjak, ili pilula za kontracepciju, što je pokazalo da su one već bile naviknute na neke proizvode i prepoznavale su samo ono što se “u njihovo vrijeme” pojavilo i olakšalo im život. 

“Kontracepcijska pilula je vrlo važna, jer je pružila mogućnost ženama da odluče da li žele rađati i koliko djece bi htjele imati”, dodaje Christine.

Sposobnost da napravi jednostavne izbore bez utjecaja muškarca duboko je promijenila život žene. Otkrića poput ovih dali su ženama samopouzdanje koje ranije nisu imale.

Drugi revolucionarni proizvodi bez kojih žene više ne bi mogle zamisliti svoje dane su tamponi, dječije pelene za jednokratnu upotrebu i test za otkrivanje trudnoće.

Maskara je također ušla u krug najpopularnijih – jedna od deset žena je potvrdila da joj je promijenila život, a društvo joj rade traperice i kontaktne leće.

Fotografije: Bridget Jones Diary

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like