KOMIČNA DRAMA POTPUNI STRANCI OD VALENTINOVA U LUDOJ KUĆI!

Uoči Valentinova, u četvrtak 13. 2. 2020. s početkom u 20 sati, u ludilištu Luda kuća održat će se premijera predstave Potpuni stranci, nastale prema motivima filma Perfetti sconosciutti, talijanskog redatelja Paola Genovesea. Ludilište Luda kuća jedino je kazalište u Hrvatskoj koje je uspjelo dobiti autorska prava za ovaj svjetski hit te će se Potpuni stranci prvi put moći vidjeti u profesionalnom kazalištu na hrvatskom jeziku.

Riječ je o jednom od najuspješnijih i najgledanijih talijanskih filmova u povijesti, koji je 2016. osvojio nagradu David di Donatello (talijanski Oscar) za najbolji film i scenarij. Lani film ulazi u Guinessovu knjigu rekorda kao film s najvećim brojem snimljenih remakeova u povijesti kinematografije, riječ je o njih čak osamnaest. Film se po istom scenariju snimao od Španjolske, Meksika, Indije i Rusije do Južne Koreje i Kine.

Kazališnu adaptaciju teksta i režiju predstave Potpuni stranci potpisuje René Bitorajac koji će se naći i u jednoj od uloga, dok ostali dio glumačke ekipe čine: Judita Franković Brdar, Ivan Đuričić, Barbara Rocco/Petra Dugandžić, Amanda Prenkaj, Damir Poljičak i Mladen Kovačić.

Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalaze se u prekrasnom dvorištu jednog od para kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu Mjeseca. Tijekom večeri odluče igrati neobičnu igru, staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima. Je li to bila pametna ideja? Samo ćemo vam reći, draga publiko, ne pokušavajte ovo u svojim domovima. Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namjerna, a svako prepoznavanje sebe u sličnim situacijama je neizbježno…

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like