Putujte zajedno, više ćete se voljeti

Parovi koji često putuju zajedno zadovoljniji su vezom, bliskiji su, a više uživaju i u seksu, pokazala je anketa koju je provela američka organizacija Travel Association, posvećena putovanjima.

Rezultati ankete u kojoj je sudjelovalo 1.100 odraslih osoba pokazali su da odlazak na put sa voljenom osobom ima pozitivan utjecaj na odnos među partnerima i njihov seksualni život ne samo tijekom trajanja putovanja, već i mjesecima nakon povratka.

“Parovi koji često odlaze na zajednička putovanja generalno su zadovoljniji odnosom i vezom, koju uglavnom opisuju kao ‘romantičnu’ i ‘izbalansiranu’, dok odnos s partnerom ocjenjuju kao ‘vrlo intiman'”, navodi se u priopćenju Travel Associationa.

Nešto više od 72 posto ispitanika izjavilo je da ih putovanja inspiriraju da budu romantičniji, dok je za 63 posto osoba “vikend-bijeg od stvarnosti” s voljenom osobom najljepši mogući poklon.

Oko 77 posto ispitanika koji odlaze na zajednička putovanja s osobom koju vole izjavilo je da je vrlo zadovoljno svojim seksualnim životom, dok je seks kao “vrlo zadovoljavajući” ocjenilo 63 posto onih koji ne putuju u paru.

“Parovi koji putuju zajedno bliskiji su i zadovoljniji od onih koji nemaju taj običaj”, zaključak je ovog istraživanja, prenosi CNN Travel.

Fotografije: Shutterstock

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like