Kako božićnoj večeri dodati okus, boju i glamur?

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa. Kako bi voditeljima restorana otkrili jednostavne načine za poboljšanje iskustva gosta prilikom blagovanja, Tork, brand tvrtke Essity, vodeće globalne tvrtke higijenskih proizvoda, i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

„Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode? Odgovor nije više od jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima“, kaže Linda Lundgren, švedska stilistica za hranu i kuharica. Kombinirajući stručnost u okusu i stilu,  Linda Lundgren savjetuje klijente, uključujući prestižne švedske restorane Nook i Agrikultur, kao i brojne međunarodne tvrtke u prehrambenoj industriji. Uz to, redoviti je suradnik gastronomskih i lifestyle časopisa te je napisala nekoliko knjiga o hrani.

Međusobna povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa. Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne sa jelima uz koja se poslužuju.

Kako bi se pomoglo vlasnicima restorana i obiteljima da posluže obrok koji bi doprinio boljem doživljaju gosta ili člana obitelji, te učinio Božićnu večeru intimnijom, Tork i profesionalna stilistica za hranu te kuharica Linda Lundgren sastavili su inspirativnu brošuru koja pokazuje kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.

Tork je također prezentirao četiri nove boje LinStyle® ubrusa vrhunske kvlaitete:
  • Akvamarin plava čini jela manje slanima te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji.
  • Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađima. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
  • Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa s jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.
  • Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.

„Svatko ima priliku osloboditi svoju kreativnost ne samo kada prezentira jelo na tanjuru, nego i prilikom postavljanja stola kako bi nadopunio svaki pojedinačni obrok“, kaže Anikó Rédey, marketing-menadžer za poticanje kupaca Torka. „Željeli smo inspirirati sve obitelji i voditelje restorana jednostavnim načinima da se kreirani tanjur zaista istakne jer je to najvažnije za cjelokupno iskustvo gosta.“

Torkova linija LinStyle savršeno se uklapa u restorane koji teže luksuznom izgledu i gdje je bitna kvaliteta ubrusa. Premium LinStyle ubrusi su znatno mekši i deblji od standardnih papirnatih ubrusa, s dodatnim upijanjem, te na taj način doprinose osjećaju vrhunskog blagovanja, te ima dodatnu vrijednost u kreiranju lojalnog gosta. Ubrusi LinStyle dolaze u širokom rasponu boja, uključujući četiri najnovija dodataka: akvamarin plava, koraljno crvena, oker žuta i antracit siva.

prethodni tekst
sljedeći tekst

You Might Also Like